Markten

ElectroMind bedient diverse markten met de oplossingen welke in eigenhuis op maat worden gemaakt.

Een greep uit de sectoren die wij bedienen:

Aandrijftechniek

Ieder bedrijf met aandrijftechniek is gebaat bij een sublieme werking van de motor. Naar mate de motoren in omvang groter zijn wordt het steeds belangrijker dat de werking optimaal is. Dit geldt zowel voor kranen, pompen, compressoren. Onze expertise omvat o.a. het leveren van maatwerkoplossingen door middel van het toepassen van frequentieregelaars en softstarters. Hierbij houden we uiteraard rekening met EMC richtlijnen. Dit om een optimaal rendement te halen uit uw aandrijving. Wij bieden de mogelijkheid om een complete aandrijving onder vollast te testen. Naast deze expertise hebben wij ook voor meer routinematige zaken een oplossing. 

Onze afdeling design en development calculeert de warmte afvoer.
Hierdoor blijft een optimale werking gegarandeerd.

Het behoeft geen uitleg dat wij bij iedere toepassing rekening houden met de reeds aanwezige installatie. Dit geld zowel uitbreidingsinstallaties of revisie en onderhoudswerken. Door een deskundig overleg wordt uw project een succes.

Currend Software text and image block
Currend Software image and text block

Industriële automatisering

Intelligente besturingen zijn noodzakelijk voor moderne procestechnieken, derhalve leveren wij in 95% van de projecten maatwerk.

De PLC vormt meestal de kern van de aansturing. Het is essentieel de hardware met betrekking tot het aansturen van apparatuur als beveiligingen, machines, aandrijvingen etc. te calculeren zodat er uiteindelijk geen tekort is aan bijvoorbeeld in en uitgangen.

Intelligente besturingen zijn momenteel een vast onderdeel in moderne procestechnieken. De frequentieregelaar vormt mede de kern van een motor aansturing. Tevens is het essentieel de hardware goed in te regelen om de machines optimaal te beveiligen tegen overbelasting. Het hardware ontwerp is de basis voor een betrouwbaar MCC paneel. Wij werken graag een op maat gemaakt ontwerp voor u uit.

Koeltechniek

Voor zowel de commerciële- als de industriële koeltechniek assembleren wij schakelkasten. Het kan gaan om een standaard schakelkast of een schakelkast op maat.

Onze schakelkasten worden geplaatst bij: vries- en koelcellen, invriestunnels en offshore.

De levering van onze kasten geschied vaak in combinatie met bekabelen van de koelmachine.

Door lange termijn relaties met onze klanten aan te gaan worden behoorlijke besparingen behaald. Immers door het communiceren van specifieke product gegevens kunnen wij snel inspringen in het aanleveren van de juiste oplossingen.

Currend Software text and image block

Machinebouw

Uit onze ervaring met machinebouwers hebben wij geleerd dat ook zij (incidenteel) behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van productie schakelkasten.

Deze partijen hebben meestal goederenstroom, schema’s e.d. uitstekend ingeregeld. Toch kan het zijn dat bij bijvoorbeeld bedrijfsdrukte incidenteel een capaciteit’s te kort ontstaat. Ook in dergelijke situaties kunt u een beroep op ons doen. Een van de mogelijkheden is dat wij optreden als outsourcings partner.

Stalautomatisering

Stallen in de Agrarische industrie worden vaker standaard voorzien van bedieningsgemak verhogende aspecten. Met name het werken met levende have stelt  anderen eisen op o.a. het vlak van veiligheid en continuïteit voor de eindgebruiker dan in industriële opstellingen.

Complete besturingskasten voorzien van diverse merken regelapparatuur, zoals: Delta, CG, kunnen door ElectroMind op maat berekend worden. Iedere besturing wordt voorzien van een passende elektrische besturing. Per project wordt bekeken hoe de besturing wordt uitgevoerd. Het is mogelijk om de besturing van bijvoorbeeld het voersysteem of klimaatregeling op te splitsen in verschillende kasten, of te integreren in één schakelkast.

Currend Software text and image block

Verdelerbouw

ElectroMind bouwt laagspanningsverdelers tot 4000A. Deze verdelers worden toegepast in zowel utiliteitsprojecten, woningbouw, scholen, zorgcentra als in industriële omgevingen. Onze merkonafhankelijkheid stelt ons in staat om per project de meest passende oplossing voor u te verzorgen, welke aansluit bij uw budget en techniek. U kunt bij ons terecht voor enkel stuks projecten, danwel seriematig. 

ElectroMind installeert de verdelers niet zelf, maar opereert juist als onafhankelijke leverancier voor installateur.

Verlichtingstechniek

Bij besturingskasten voor verlichtingstechniek verdient elk project aandacht van intelligente op afstand bedienbare energie­verdelers tot besturingen voor regelbare armaturen! Denk hierbij aan:

  • energiezuinige verlichting (LED verlichting)
  • videoschermen in voetbalstadions
  • (sfeer)verlichting van gebouwen of landmarks
  • straatverlichting
  • Passagierschepen.
  • specifieke regelaars zoals: ISY GLT, KNX en DMX besturingen

Wij zijn in staat om maatwerk besturingen te realiseren die wereldwijd toegepast kunnen worden.

Currend Software text and image block
Currend Software image and text block

Voedingsmiddelen industrie

Besturingspanelen, bestemd voor de voedingsmiddelenindustrie, kenmerken zich door de hoge hygiëne eisen. Bij de bedieningspanelen is een hoge beschermingsklasse noodzakelijk zodat er geen water of reinigingsmiddelen de kast binnen kunnen dringen. Om aan de hygiëne eisen te voldoen dienen oppervlakken van de machine glad, afwasbaar en van corrosie bestendig materiaal te worden uitgevoerd.

ElectroMind heeft de product kennis in huis om aan de hoge eisen te voldoen. Regelapparatuur voorzien we, bijvoorbeeld, met een kapje over de thermostaat en rubbers over drukknoppen.

Waterbehandeling

Nederland staat wereldwijd bekend als waterland. ElectroMind bouwt schakelkasten voor het beheersen van de waterstand, toxische testen en waterzuivering. De bedrijfszekerheid speelt bij dergelijke installaties een grote rol.

ElectroMind heeft ervaring met bestekken, voorschriften en technische specificaties van waterschappen en drinkwater productiebedrijven.

Currend Software image and text block

Gebouwautomatisering

Van optimaal binnenklimaat tot lage total cost of ownership. Het uitgangspunt bij ieder project kan anders zijn, de techniek passen wij aan naargelang uw wens. 

Voor nieuwbouw en in de retrofitting voor bestaande bouw ontwerpen wij gebouwbeheersystemen met de modernste technieken en apparatuur. 

Ieder project is uniek, wij werken het graag voor u uit.